Замість констатації провалу Путіну чиновники розповідають про рекордний туристичний успіх.

У Росії зазначають про нечувані туристичні рекорди в Криму за наслідками трьох місяців курортного сезону. Володимиру Путіну вже доповіли про більше 2,5 мільйонів туристів, які буцімто встигли відпочити на анексованому півострові ще до початку серпня, - повідомляє ТСН.

"Кількість відпочивальників у Криму на даний час приблизно перебуває на рівні минулого рекордного 2016 року і складає два мільйони триста тисяч чоловік", - заявив керівник російського державного агентства туризму Олег Сафонов. Однак побачити цих туристів на камерах спостереження з пляжів окупованого півострова важко – узбережжя майже порожнє.

Місцеві жителі скаржаться, що до анексії було краще. "Туристів мало, сезон гірший, ніж торік. Ну, поки початок сезону, щонайменше", - кажуть одні. "Десять відсотків можуть собі дозволити Крим або Кавказ, решта всі жебраки. Раніше, коли в Україні ми були, ми ось так тут не сиділи, у нас паломництво тут було. А зараз сидимо, нікого немає", - кажуть інші.

У розквіт сезону більшість кримських пляжів дійсно майже порожні. Хоч трохи туристів журналісти знайшли тільки в Судаку, щоправда, і там людей менше, ніж відпочивало до анексії. Жителька Євпаторії пов'язує таке розподілення туристів із поганою логістикою – мовляв, ті, хто заїздив через переправу, осідали в Феодосії. "Тому що ще й по Криму тягтися в таку спеку – вибачте", - каже вона. Натомість у самій Феодосії відсутність курортників пояснюють відкриттям Туреччини для російського туриста. "Всіх зманила Туреччина, у них дешевше, комфортабельніше і так далі. Падає сервіс – їжу, чебуреки продавали так жваво, а зараз усе", - зізнається один із тамтешніх жителів.