Затримання керівника громадського формування «Варта порядку», укропівця Олександра Тиводара – це доказ того, що нинішня влада усіляко бореться з тими, хто мислить, діє та живе не за її правилами. Про це у коментарі сказала народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич сьогодні під час мирного мітингу на підтримку Тиводара під будівлею СБУ у Волинській області.
«Учора була присутня під час обшуків приватного будинку Олександра Тиводара. У результаті у домі не було знайдено нічого, що було зазначено в ухвалі Ужгородського міськрайонного суду, на підставі якої і було здійснено обшуки, – зауважує Ірина Констанкевич. – Згідно із постановою, шукали прилади для записування та стеження. Але те, що нічого не знайшли, – цілком очікуваного,тому що цієї апаратури там апріорі не могло бути. У будинку знайшли мисливську зброю, на яку є всі відповідні дозволи. Що, власне, і підтвердили слідчі. Натомість ми всі стали свідками створеного театрального антуражу, з яким затримали Олександра Олександровича. Складається враження, що цими діями хочуть показати, хто в місті, хто в області, в Україні – господар і хто вирішує всі питання. У такий спосіб влада гучно бореться з тими, хто мислить, діє і живе не за її правилами». 
«В ухвалі зазначено, що Тиводар звинувачується у зборі інформації, тому потрібно було вилучати носії, накопичувачі інформації. Цього не було знайдено. Натомість в офісі «Варти порядку», який теж обшукували, вилучили предмети для навчання, які багато ЗМІ назвали військовою зброєю. Нікого не хочу звинувачувати у некомпетентності. Можливо, за цим стояло інше технічне завдання коментувати це саме так», – додає народний депутат. 
Ірина Констанкевич наголошує, що «справа» щодо Олександра Тиводара повинна розглядатися виключно у правовому полі із дотриманням закону, а не ґрунтуючись на бездоказовій базі. 
«Наша позиція категорична – ми не можемо допустити беззаконня, свідками якого є», – наголошує нардеп. 
Ірина Мирославівна зауважує, що у «справі» щодо Олександра Тиводара прослідковуються політичні мотиви. 
«УКРОП знаходиться в опозиції. Це та партія, яка послідовно утверджує незалежну від провладної партії позицію. Зараз ми бачимо, що є кілька питань, які дуже турбують владу, тому що вона втрачає на них вплив. Політика стала тим вирішальним фактором, щоб закрити економічні та бізнесові питання тих, які сидять у Києві. І йдеться про багатомільйонні оборудки», – каже нардеп.
Довідково. Затриманням голови постійної поліцейської комісії Волині й керівника ГО «Варта порядку» Олександра Тиводара відбулося на підставі «липової» кримінальної справи, що відкрили працівники Служби безпеки України в Закарпатській області. 
В ухвалі Ужгородського міськрайонного суду вказано, що начебто, за попередньою змовою Олександр Тиводар та група, використовуючи незаконні технічні засоби, стежила за людьми для збору на них компромату.
Додамо, що Олександр Тиводар – один з перших, хто у 2014-му році вийшов на вулиці міста, аби підтримувати правопорядок, коли поліція в Луцьку не функціонувала.
Він, як керівник громадського формування «Варта порядку» у той час не дав кримінальній ситуації загостритися. Олександр Тиводар входить до складу виконавчого комітету Луцької міської ради, є заступником голови Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану та неодноразово допомагав воїнам АТО.