Хто фінансує збір підписів за відкликання депутатів міськради, з’ясовують у рамках кримінального провадження.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини адвокат депутатів міськради Олександра КозлюкаЄвгенія ТкачукаСергія БулиАркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука Святослав Туз, наразі прокуратура проводить розслідування у рамках зведеного кримінального провадження за заявами п’яти депутатів міськради.

Кримінальне провадження відкрите за фактом перешкоджання діяльності депутатів, вже допитали заявників як свідків та надали їм статус потерпілих від кримінального правопорушення.

Заявники ініціювали клопотання про проведення допиту членів ініціативної групи, тобто, організаторів зборів за відкликання депутатів за народною ініціативою, для того, щоб з’ясувати коло питань, пов’язаних з фінансуванням процедури відкликання.

Так, хочуть з’ясувати, за чий кошт орендували приміщення, купували намети та роздаткові матеріали, які роздавали у цих наметах, хто оплачував працю волонтерів, які працювали у наметах, а потім ходили квартирами та збирали підписи. Тобто, хочуть дізнатися, хто ініціював процедуру відкликання депутатів міськради та встановити, чи має місце факт перешкоджання діяльності депутатам місцевої ради.