У понеділок, 14 серпня, Солом'янський райсуд відмовив екс-нардепу Миколі Мартиненку у можливості виїхати за кордон. Про це повідомляє "5 канал". 

Адвокати обвинуваченого у розтраті державних коштів просили змінити запобіжний захід і повернути підзахисному закордонний паспорт. Мартиненко запевняв, що йому необхідно прибути до Швейцарії для слідчих дій, де він позивається до тамтешнього прокурора.

Водночас, інформації про виклик нарфронтівця до швейцарського суду Солом'янський суд так і не отримав. Тепер Мартиненко планує оскаржувати сьогоднішню відмову.

"Виглядає досить дивно, коли треба себе захищати, а ти отримуєш відмову. Ти заспокоїшся на цьому, ні? Я буду далі боротися. Все одно я доведу, що ці звинувачення щодо мене – безпідставні. Доведу як у Швейцарії, так і у нас", - зазначив підозрюваний Мартиненко.

Тим часом прокурор Андрій Перов каже: "Рішення, виходячи з доводів, які були викладені в клопотанні, доволі очікуване. Оскільки, посилаючись на копію листа від свого адвоката про те,що він хоче зустрітися саме у Швейцарії, а не в Україні, цього відверто замало для того, щоб надавати дозвіл людині спокійно пересуватися світом".