Чи взяв «опозиціонер», «грабіжник і мародер» Ігор Лапін на вибори в Луцьку для себе особисто 500 тисяч доларів США від нині покійного Ігоря Єремеєва?!, – задається питанням видання «Волинські новини».

Журналісти інформаційного агентства звернулися за коментарем до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці стосовно акції, яку організував увечері 11 серпня у Луцьку народний депутат України Ігор Лапін (яценюково-аваківська фракція «Народний фронт»).

«Я дуже поважаю тих хлопців, які воювали насправді, і мені шкода, що їхні заслуги належно не оцінені. Шкода тих, хто проливав свою кров, тих, хто боровся і бореться за Україну й досі. Але коментувати так званий «рейд» під егідою грабіжника і мародера Ігоря Лапіна я не буду», – сказав Ігор Палиця про так звану «подію».

В коментарі Ігор Петрович також озвучив убивчу як для політика-Лапіна інформацію: «Ще у 2014 році нині покійний Ігор Єремеєв (співголова фракції «Воля народу», народний депутат України від Маневицького округу №23, власник групи компаній «Континіум», який трагічно загинув у серпні 2015 р. – ред.) розповів, що запропонував Лапіну $ 500 тисяч, аби він балотувався на парламентських виборах від Луцька, а не від Ковеля».

Чому не від Ковеля? Бо саме в Місті залізничників усе своє свідоме життя й прожив Ігор Лапін, син «вічного» голови Ковельського міськрайонного суду Олександра Лапіна (крім періоду 1988-1992 рр, коли навчався в військовому училищі на території Росії – в Курганському вищому військово-політичному училищі, – ред.). Логічно було б балотуватися саме тут, на рідній Ковельщині та прилеглих поліських районах, але на хвилі «Революції Гідності» ореол героя з «Айдару» міг зашкодити бізнес-партнерові Ігоря Мироновича – нинішньому нардепові від цього округу Степану Івахіву...

Тож Ігор Лапін опинився в Луцьку, де з перевагою в якихось кілька десятків голосів здобув депутатський мандат у гострій конкуренції із представником УКРОПу Іриною Констанкевич. Вимагаючи перерахувати бюлетені на кількох проблемних дільницях у лікарняних закладах, Ірина Мирославівна навіть до суду зверталася, але служителі Феміди у цьому відмовили...

Власне, Степан Петрович благополучно зумів розвести свої інтереси і ще з одним нині діючим парламентарем від «Народного фронту» – Ігорем Гузем, який у 2012 р. добряче попсував нерви Степанові Петровичу в Ковельському окрузі №21, посівши 2 місце. Тому восени 2014-го кандидатура лучанина Ігоря Володимировича виявилася на 19-ому Володимир-Волинському окрузі, де він нікому не заважав і благополучно переміг представника «Свободи» Євгена Мельниказ гаслом « Ігор прийде – порядок наведе!»...

Останній, до речі, досі не змирився з поразкою, про що свідчить велика кількість біл-бордів із його портретом та привітаннями з нагоди 26-річчя Незалежності України не лише в Луцьку, але й на теренах все того ж 19-го округу. Кожна така конструкція вартує кілька тисяч гривень…

«Волинська газета» спробувала отримати від повідь від самого Ігоря Лапіна або когось із його найближчого оточення на питання, чи справді Ігор Олександрович узяв в Ігоря Єремеєва 500 тис. доларів США, щоб балотуватися не в Ковельському окрузі №21, а в Луцькому №22.

Але виявилося, що присутня в одній із соцмереж персональна сторінка Ігоря Лапіна нічого не сповіщає з цього скандального приводу. Його помічник-консультант Юрій Моклиця пропозицію до його роботодавця висловитися щодо скандальних півмільйона «баксів» прочитав, а потім повідомив таке:

«Вирішили не коментувати. Посилатись на слова людини, якої вже немає в живих, низько».

Таким чином, скандальне питання «зависло» в повітрі…