Половину членів Луцької міської виборчої комісії голова Леонід Будцев хоче відкликати. Такі дії члени комісії називають усуненням неугодних, - повідомляє ІА Волинські новини.

Під час засідання Луцької міської виборчої комісії 15-го серпня Будцев зачитав своє звернення в поліцію.

«Я направив заяву про вчинення кримінального порушення у поліцію з приводу того, що з 1 липня відбувається процес відкликання депутатів Луцької міської ради, відповідно, комісія розпочала безперервне засідання щодо перевірки підписів. Деякі члени комісії ухиляються від роботи без поважних причин й не завжди присутні на засіданнях», - сказав Будцев й поскаржився на 9 членів комісії.

Серед «неугодних» і член комісії Тамара Гейло.

«Ви розумієте, що тут відбувається порушення за порушенням. А голова так діє, бо ми не допускаємо цих порушень, а діємо виключно в законодавчому полі, тому ми не вигідні йому. Зрозумійте, безперервне засідання має тривати 20 днів, фактично, усі тут мають перебувати цілодобово, а це неможливо», - коментує заяву голови пані Тамара.

Втім, як виявилося, сам скаржник теж пропускав засідання. Зокрема члени комісії зауважили Будцеву, що він проігнорував зібрання 11 серпня о 17:00.

«Не будемо дискутувати, можливо ви щось плутаєте, але я не заперечую. Я думаю, що дискусія непотрібна. Я потім прийшов, але вже пізніше», - заявив Леонід Будцев.

Зауважимо, що членів комісії не належно інформують про засідання.

Також Будцев додав, що самостійно перевіряє підписи й таких завірив понад 447. Зокрема, серед підписантів є мешканці з інших областей та люди, які не знають проти кого ставлять підписи, а приходять за вказівкою «Солідарності».

На це адвокат Святослав Туз зауважив, що така перевірка підписів протизаконна, мовляв, члени комісії не визначили як саме будуть перевіряти підписи.

«У моїй присутності було дві людини, які не знали кого відкликають. Окрім цього члени комісії не затвердили механізм перевірки відкликання, тому те , що зараз відбувається - неправомірно», - наголосив Туз.

«Це не перевірка, а комедія, бо люди приходять, їх питають проти кого вони підписувалися, а вони не знають. Натомість доблесна заступник Оксана диктує їм прізвища. Акт придуманий головою, нічого не дає», - наголосила член комісії Тамара Гейло.

На це заступник голови комісії Оксана Костанда заявила, мовляв, підписантам і не треба знати проти кого вони підписувалися.