Через відсутність кворуму не змогла розпочати засідання територіальна виборча комісія.

Продовження засідання мало відбутися 16 серпня, - повідомляє ІА Волинські новини.

За станом на 16:00 на засідання не вдалося зібрати усіх членів ТВК, тож його вирішили перенести на 12.00 17 серпня. Роботу з перевірки підписів лучан за відкликання депутатів таким чином планують завершити орієнтовно до 19 години. Також планують внести у протокол виявлені раніше помилки у списках. До прикладу, 15 серпня виявили 85 помилок щодо інформації про місце проживання. Так, один із підписаних із Білої Церкви, є із села Великий Омеляник, із селища Любешів, частина підписантів взагалі не вказала населений пункт проживання.

Присутні члени комісії обговорили можливість звернення до адміністрації автозаводу «Богдан», де відбувалися збори щодо відкликання п’ятьох депутатів міськради. Так, хочуть отримати підтвердження чи спростування того, чи здійснюється у тому приміщенні видача заробітної плати чи благодійної допомоги, а також з’ясувати, яку кількість осіб насправді може вмістити приміщення.

Своєю чергою, адвокат депутатів Святослав Туз повідомив, що отримав сьогодні відповідь з міського відділу поліції. Він запитував, відповідно до яких норм законодавства поліція може бути залучена до проведення перевірки підписів. У відповіді було вказано, що така участь відбувається на підставі статей 31 та 26 закону «Про національну поліцію». Відкривши ці статті, адвокат не виявив жодного пункту, де йдеться бодай про участь поліції у виборчій процедурі, отже у поліцейських немає підстав бути залученими до перевірки підписів щодо відкликання депутатів.