Міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалику може загрожувати покарання у вигляді двох років позбавлення волі

Це пов'язано з претензіями до Насалика бізнесмена, президента футбольного клубу Карпати Петра Димінського, повідомляє Depo.ua із посиланням на "ДС".

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва заарештував квартиру і житловий будинок Насалика за клопотанням Димінського у якого міністр, за даними ЗМІ, в 2014 році позичив $3,3 млн.

Якщо ця інформація правдива, то Насалика можуть звинуватити у внесенні завідомо неправдивої інформації в декларацію про доходи, оскільки в цьому документі міністр був зобов'язаний вказати всі свої фінансові зобов'язання.

Якщо претензії Димінського до Насалика підтвердяться і виявиться, що міністр дійсно винен $3,3 млн, то до міністра може бути застосована стаття Кримінального кодексу.

Згідно з поясненнями юристів, відповідно до частини 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за надання в декларації завідомо недостовірних відомостей про майно на суму від 100 до 250 мінімальних заробітних плат встановлено штраф від 17 тис. до 42,5 тис. грн.

Якщо ж сума завідомо недостовірних даних перевищує 344,5 тис. Грн - настає кримінальна відповідальність. Зокрема, стаття 366-1 Кримінального кодексу України передбачає в такому разі штраф від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.