Окрім бізнесу (у бізнесових колах Олександра Тиводара знають як успішного підприємця. Свого часу він зі своїми компаньйонами мав не одне прибуткове підприємство), завжди була й громадська робота. Так, з перших днів він увійшов до громадського формування «Варта порядку».

«Я завжди хотів, як колишній афганець, щоб в нас був такий собі резервний підрозділ, який би в разі, не дай Бог, якогось конфлікту, чи надзвичайної ситуації, чи техногенної аварії, природного катаклізму, був готовий зібратися. Щоб це були навчені люди, які пройшли відповідну підготовку, вміли не лише вести партизанську війну, чи воювати з агресором, а й надавати первинну медичну допомогу. Необхідність цього ми розуміли ще після Афганської війни, але завжди, як то кажуть, не доходили руки. А ось після лютневих подій 2014 року, коли наші силові структури були паралізовані, розгублені, «Ватра порядку» відродилася. Адже та ситуація, що тоді склалася, могла вилитися в безчинства, грабежі. Саме з цією метою ми в перші дні на Волині створили координаційну раду разом з іншими громадськими формуваннями і домовилися про патрулювання міста, відновили роботу міськвідділу», – розповідає він.

Тоді ж «Варту порядку» й очолив Олександр Тиводар, розпочалася активна співпраця між міськвідділом та ГФ. З тих пір щоденні патрулювання стали системними, кожен з учасників патрулів наразі знає, чим він повинен займатися і розуміє, що може розраховувати на підтримку колег. Головний результат – те, чого зазвичай не помічають: спокій у місті.

А в ті революційні дні було усяке. І людей грабували серед білого дня, доходило в місті й до стрілянини: один з членів «Варти порядку» отримав поранення. Чоловіка врятувало диво: одна з куль влучила в телефон, а інша – у в’язку ключів. Патрулювання міста, каже Тиводар, було життєвою необхідністю.

«Дехто навіть говорив: «Нащо нам та міліція? Тиждень без неї були і ще два будемо» А як же садочки, школи? А якби почалося мародерство? Грабували людей в центрі біля пам’ятника. А потім це все припинилося. В державі не повинно бути деструктивну. А тут почалася російська агресія – «Варта порядку» ще більше розширилася», – наголошує очільник громадського формування.