Муляжі зброї, які вилучили в представників Громадського формування «Варта порядку», належать Спілці воїнів-афганців. Окрім того, обшуки були проведені в приміщеннях охоронної фірми і в приміщенні Спілки воїнів-афганців, а не в громадському формуванні.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські новини розповів заступник керівника ГФ «Варта порядку» Олександра Тиводара Олександр Рубан, - повідомляє ІА Волинські новини.

Нагадаємо, що деякі ЗМІ публікували інформацію про те, що в представників ГФ «Варта порядку» були виявлені міни-гранати та автомати.

За словами Олександра Рубана, головний офіс «Варти порядку» знаходиться на проспекті Молоді, 17а у Луцьку, але працівники СБУ здійснювали обшуки на вулиці Винниченка, де розміщена чергова частина громадського формування.

«Працівники СБУ проводили спонтанні обшуки, тому що вони не знали, де знаходиться громадське формування. Вони приїхали в чергову частину ГФ «Варта порядку» на вулиці Винниченка, яке знаходиться на першому поверсі, а обшук проводили в охоронній фірмі і приміщенні Спілки воїнів-афганців, що на 3-му поверсі», - каже заступник керівника «Варти порядку».

Також Олександр Рубан зауважує, що муляжі належать воїнам-афганцям, спілка яких знаходиться в одній будівлі з черговою частиною «Варти порядку».

«На офісі «Варти порядку» нічого не вилучили, бо тут нічого не було. Вилучене було знайдено в спільних кабінетах воїнів-афганців з охоронною фірмою. Частина цих речей - з музею Спілки воїнів-афганців, які перевезли сюди, оскільки зараз там проводять ремонт, а інша частина цих муляжів використовувалися для наочної демонстрації

в школах чи проведення занять. Проведений обшук в ГФ «Варта порядку» нічого не дав. Це просто муляжі: людина, яка бачила бойові снаряди, міни чи патрони, одразу скаже, що це муляж. Тим-більше є певні нюанси згідно ДЕСТу, де визначається, який патрон є бойовим, а який навчальним», - зазначив Рубан.

Також він додав, що йому невідомі деталі затримання Олександра Тиводара: «Дивлячись на фото затриманняОлександра Тиводара, я вважаю це зухвальством. Тиводар не є бандитом, він не знаходився в розшуку. Якщо вже затримувати публічно, то треба було це зробити біля площі універмагу, бо там більше людей, більше кореспондентів могли б зняти і показати, як в нас СБУ веде себе щодо мирних громадян», - говорить пан Олександр.