У сюжеті каналу Росія-1, присвяченому “загостренню стосунків України і Польщі” були використані кадри зйомок атакованого невідомими польського консульства в Луцьку. 

Відео належить журналістці “Громадського Волинь” Марії Доманській. Сама вона – теж у відео, і говорить про терористичний характер нападу (для цього росіяни використали сюжет Громадського, присвячений нападу). 

Сам сюжет - про буцімно зазіхання Польщі на територію України і Литви. Автори сюжету кажуть, що поляки завжди вважали Львів своїм містом. І тепер роблять конкретні дії, аби його повернути. 

“Исторические споры граждан Польщи и Украины вне аудитории выглядят так: в польском Жешуве украинские студенты попали в больницу после того, как крикнули на улице «Льыв це Украъна» В мае польские неонацисты в Кракове избили украинского подростка палками с гвоздями, за то, что он не поляк. В ответ у польского консульства в Луцьке сначала взорвалась петарда, а потом здание обстреляли из гранатомета. Виновных не нашли” - йдеться у повідомленні.