Громадське формування «Варта порядку» за п'ятнадцять років свого існування надбало строкату історію від повної інертності і майже фіктивності, до активних дій і виконання обов’язків правоохоронців, адже в лютому 2014 року після штурму управління УМВС на вулиці задля забезпечення спокою і тиші в місті вийшли саме добровольці. В основі цього формування – бійці самооборони, колишні учасники війни в Афганістані та інших гарячих точках.

Пік активності «Варти порядку» випадає на часи Революції Гідності, коли в нашому місті для контролю за порядком виходило по триста добровольців. Сьогодні «Варта порядку» гідний партнер та взірець для інших громадських формувань, підмога для кадрових правоохоронців.

Нині організація налічує більше тисяч осіб, активна основа, на яку можна розраховувати для патрулювання та забезпечення порядку під час масових заходів.

Однак протягом патріотично налаштоване громадське формування стало комусь заважати, ми стаємо свідками того, як чесне ім’я і роками заслужений авторитет «Варти порядку» намагаються дискредитувати. Кому ж стала заважати «Варта порядку» на Волині та хто буде наступним?