озбавлення екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі громадянства України є програшним кроком Петра Порошенка. Разом з тим, цей тривожний сигнал може мати тяжкі наслідки для України, яка ризикує втрати своїх друзів в США.

Ситуація з громадянством Саакашвілі є своєрідним ляпасом Дональду Трампу, Конгресу США та тим конгресменам, які послідовно підтримували Україну. Про це в інтерв’ю Народній Правді заявив відомий російський опозиційний політик Костянтин Боровий. «Історія з Саакашвілі – це дуже тривожний сигнал. Цю ситуацію потрібно вирішувати. Для Порошенка це програшний крок. Це показує його спрямованість на консервацію олігархічної моделі. Все зроблено грубо, це ляпас не тільки Саакашвілі, але і Трампу, і Конгресу, і конгресменам, котрі підтримували Саакашвілі в багатьох його починаннях. Це помилка, яку Порошенко повинен виправляти. У листопаді все може придбати необоротну форму», – зазначив політик.

Коментуючи скандал щодо нібито передачі Україною ракетних комплектуючих до КНДР, Боровий підкреслив, що ця тема інспірована Кремлем. «Ця історія з ракетними двигунами, очевидно, йде з Москви. Як і ситуація зі збитим Boeing (17 липня 2104 року – НП), коли Москва створювала версії про українську зенітну ракету та винищувачі. Теж саме стосується втручання у вибори, ніхто не повірить, що український політичний клас намагався впливати на ситуацію в США якимись нецивілізованими способами», – резюмував російський опозиціонер Костянтин Боровий.