За ініціативи Волинської обласної державної адміністрації, Луцької міської ради та ПрАТ "Гнідавський цукровий завод" 16 серпня відбулося засідання круглого столу, де обговорювалися питання прокладання напіроного колектора для забезпечення повного відведення каналізаційних стоків з мікрорайону Вересневе в каналізаційну систему м. Луцька.

Метою заходу був обмін інформацією, висвітлення ситуації щодо проведення робіт, складання дорожньої  карти побудови нової каналізаційної системи та питанням початку переробки цукрових буряків ПрАТ "Гнідавський цукровий завод". Результатом круглого столу  було вироблення стратегії та подальші кроки  по  моніторингу та контролю робіт  з прокладанням каналізації.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що вищевказані  роботи підрядник планує виконати в термін до 25 серпня 2017року.

Секретар Спостережної ради ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» Євген Макара повідомив всіх присутніх  представників круглого столу про те, що у зв'язку з надлишковою кількістю цукрового буряка в регіоні виникає гостра потреба роботи заводу ТзОВ "БіО ПеК" з метою більшої продуктивності роботи ПрАТ "Гнідавський цукровий завод"та диверсифікації виробництва.

На завершальному етапі засідання було вирішено, що  представники влади,  ПрАТ "Гнідавський  цукровий завод" і громадські активісти будуть разом здійснювати контроль за виконанням робіт та у разі виникнення  незапланованих труднощів спільно вирішувати проблеми.