У справах Олександра Тиводара та Романа Демидюка адвокати й досі не отримали матеріалів та звинувачень. Захисники підозрюваних навіть не можуть без перешкод зайти до приміщення СБУ. Більше того, голові громадського формування «Варта порядку» Олександру Тиводару одягнули електронний браслет, щойно медики призначили йому обстеження на пристрої магнітно-резонансної терапії. Відповідно таку процедуру з браслетом на руці в лікарні надати не можуть, адже це небезпечно. Будь-які металеві та електронні складові на тілі заборонені.

Вадим Матвіїв підозрює працівників правоохоронних органів у підслуховуванні розмов Олександра Тиводара, мотивуючи це тим, що браслет привезли до лікарні, як тільки чоловік дізнався про дату призначення МРТ. Вочевидь раніше, ухвалу суду правоохоронці виконувати не поспішали, але адвокат прийшов до слідчих з клопотанням. Врешті після чималих зволікань браслет все ж зняли для проведення хворого. Не виключено, що на рішення слідчих вплинула присутність журналістів, адже зазвичай подібні реакції на клопотання відбуваються через три дні. Нині виявляється, що можна віддати наказ телефоном.

«Йде така тенденція, що ситуація нагнітається по максимуму до безглуздя. Тобто там, де очевидно потрібно виконати вимогу закону, надати матеріали починаються різні каруселі. Тільки як лікарі повідомили, що буде заплановано обстеження МРТ, відразу приходять представники карного відділу, щоб виконати ухвалу і почепити електронний засіб контролю. Ми з цього робимо висновок: до цього часу ведеться негласне стеження», - переконує захисник Олександра Тиводара Вадим Матвіїв.