Без складних і таємних схем у понеділок журналісти телеканалу «Аверс» у відкритому доступі купили міні-камеру і показали нам низку сайтів, де можна придбати «шпіонську» техніку, розповіли куди можна заховати камеру задля прихованої зйомки. Цікаво, що покупка прихованих засобів знімання за два дні після того, як показали сюжет жодним чином не зацікавила ні правоохоронців, ні СБУ, адже навіть недоведена інформація про наявність такої техніки у Луцьку може стати одним з приводів до затримання спецслужбами, обшуків та кримінальних обвинувачень. Однак схоже на Волині підозрюваних визначають вибірково і пильне око закону не помітило, що журналісти привселюдно придбали техніку, за яку так затято хочуть посадити за грати керівника громадського формування «Варта порядку» Олександра Тиводара.

Більше того журналісти разом із камерою пішли в управління СБУ, повідомивши, що планують нею вести зйомку. В СБУ кажуть, щоб визначити, чи це спеціальний технічний засіб камеру журналістів треба вести до столиці. Однак правоохоронні органи навіть не обмовилися чи вилучені камери у представників «Варти порядку» возили на експертизу. Тоді журналісти «Аверсу» розказали про намір вести приховану зйомку, але й це для СБУ не привід обшуковувати робоче приміщення чи оселю. То міні-камери, які буцімто вилучили у представників громадського формування «Варта порядку», вже законні? Коли просять надати спеціаліста із СБУ, щоб визначив чи ця камера законна, виявляється що на Волині таких немає. Отож виходить, що таку камеру може мати будь-хто. То чому це стало приводом звинувачення керівника «Варти порядку» Олександра Тиводара? Більше того поняття «спеціальний технічний засіб» в законодавстві взагалі не існує.

Журналісти телеканалу «Аверс» на прикладі показали як легко у Луцьку почати стеження за ким завгодно, жоден з правоохоронних органів перешкоджати не буде, принаймні поки стражі закону мають обраних осіб обвинувачення яким треба шукати ретельніше, аніж виявляти реальні порушення.