Учора у прокуратурі Волині відбувся брифінг, під час якого заступник прокурора області Сергій Єфремов повідомив про результати роботи органів прокуратури області із виявлення та припинення злочинних та корупційних схем у роботі митниці.

Спілкуючись із журналістами, Сергій Єфремов зауважив, що роботу органів прокуратури області на цьому напрямку за останній рік значно активізовано. Якщо 2015 року до кримінальної відповідальності було притягнуто двох волинських митників і жодного – до адміністративної за вчинення корупційного правопорушення, у 2016 році до кримінальної відповідальності було притягнуто 6 митників та одного – за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, то цьогоріч, принципово та послідовно реагуючи на корупцію у лавах волинських митників, прокуратурою Волинської області викрито 17 посадовців митниці у вчиненні корупційних злочинів. Низка із них уже постали перед судом. Ще щодо 6 працівників митниці складено протоколи про вчинення ними адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Аналіз матеріалів кримінальних проваджень у своїй сукупності засвідчив наявність системної корупції у діяльності місцевої митниці, чітко побудованої ієрархії отримання хабарів від громадян та суб'єктів господарювання під час проходження митного оформлення.