Одіозний міський голова Харкова Геннадій Кернес каже, що в розпал подій на Євромайдані йому пропонували крісло міського голови Києва.

Про це Кернес заявив журналісту Дмитру Гордону.

На питання журналіста, чи правда те, що в розпал подій на Євромайдані Янукович вирішив призначити Кернеса головою своєї Адміністрації замість Льовочкіна.

Розмови про призначення мене головою Адміністрації Президента – такої розмови я ніколи не чув, а те, що стосується міста Києва (посади міського голови – ред.), так, такі розмови були,
– сказав мер Харкова, лукаво усміхаючись.

За словами Гордона, його високопоставлене джерело стверджує, що в розпал Євромайдану Янукович говорив, що Геннадій Кернес був би кращим главою Адміністрації Президента від її тодішнього очільника Сергія Льовочкіна. Але, за словами журналіста, проти такого призначення був донецький олігарх Ренат Ахметов і саме він пролобіював тоді призначення на цю посаду Сергія Клюєва.

"Мені про це нічого не відомо, бо я на такому рівні з цими людьми не спілкувався. Але можу сказати, що те, що стосується Льовочкіна – він людина "паркетна" і знає свою справу туго і чітко, ну, і він хороший інтригант", – сказав Кернес.

За його словами, таких, як Льовочкін є багато.