На Волині є величезна кількість громадських організацій, але більшість з них існують тільки на папері, інша частина, ніби й намагаються щось робити, але в силу тих чи інших причин цього в них не виходить. Чого не можна сказати про громадське формування «Варта порядку», яка вже протягом тривалого часу бере активну участь в громадському житті міста.

Громадське формування «Варта порядку» створене з метою сприяння органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам та органам виконавчої влади, а також посадовим особам у запобіганні та припиненні кримінальних і адміністративних правопорушень, захисті життя та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, а також у рятуванні людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій.

Однак, «вартівці» не обмежуються охороною громадського порядку, але й активно беруть участь у благодійних проектах, спілкуються зі школярами та спортсменами, організовують змагання та спеціальні навчання.

«Ми завжди відкриті для людей. Намагаємось не обмежуватись тільки охороною громадського порядку, хоча це основне наше покликання. Стараємось бути невідємною частиною громадського життя міста. Про нашу роботу багато  говорити не буду, за нас все скажуть люди та наші добрі справи», – переконує голова ГФ «Варта порядку» Олександр Тиводар.

У своїй роботі ГФ «Варта порядку» завжди діє за принципом: «Ми не обіцяємо те, в чому сумніваємось, та не гарантуємо того, чого не можемо зробити».