Викрадений Lexus заступника глави Національної поліції України Олександра Фацевича вдалося знайти завдяки допомозі кримінальних авторитетів. Про це пише видання Страна.ua з посиланням на свої джерела в Генеральній прокуратурі, - йдеться на сайті ІА Волинські новини.

«Спочатку було вирішено не здіймати галасу і не надавати розголосу - вирішили зв'язатися з кримінальними авторитетами і запропонувати їм без розголосу повернути машину. Після того, як у пресу через пару днів злили факт викрадення, з'явилася заява про крадіжку автомобіля. На наступний день після викрадення весь розшук кримінальної поліції буквально поставили на вуха - під загрозою звільнення до оперів довели, що машина має відшукатися в найближчі години», - цитує видання своє джерело в ГПУ.

За інформацією видання, у Києві працюють близько десятка професійних груп викрадачів.

«Усі вони платять частку в злодійську спільну касу і підконтрольні авторитетам. Тому по машинці Фацевича опера відразу ж зв'язалися з авторитетами і поставили жорсткий ультиматум, мовляв, джип має бути повернутий у найкоротші терміни. У разі неповернення машини кримінальні угруповання потрапили б під жорстокий прес з боку кримінальної поліції. Позакривали б усіх, незважаючи на дружні й агентурні зв'язки з поліцією», - розповіло джерело.

Ситуація ускладнилася тим, що зараз у кримінальному світі Києва централізованого контролю над кримінальними співльнотами немає - за інформацією Страна.ua, у смотрящего за Києвом, Центральною і Західною Україною злодія Андрія Недзельського на прізвисько Неделя загострилися стосунки із цеховиками, які висловили йому недовіру. Після цього він разом з родиною терміново перебрався до Європи, де був затриманий за підробку угорського паспорта.

«У підсумку ультиматум поліцейських по автомобілю Фацевича спочатку витав у вакуумі - група викрадачів виявилася із числа так званих гастролерів і здавала частку в спільну касу кримінальним авторитетам з Дніпра. Однак завдяки втручанню кількох кримінальних авторитетів, тих, хто викрали джип Фацевича, усе ж знайшли. Вони й самі вже були не раді, що вкрали машину заступника глави поліції. І одразу ж надали інформацію, де знаходиться джип - на відстої. Але це викрадачам не допомогло - їх просто злили поліції самі авторитети. Тільки тому їх виявили й накрили», - повідомив прокурор.