Виконавці відкликання неугодних депутатів Луцької міської ради, яке відбувалося за фінансування олігархічної групи «Континіум», не гребують методами злочинної влади: одну людину змушували підписуватись в 5 бланках, хоча право голосу в громадянина на виборах – одне. Свого часу, схожу схему практикували на підтримку Віктора Януковича, коли одна особа голосувала на декількох дільницях.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів депутат Олександр Козлюк.

З його слів, члени так званої «ініціативної групи» були на зарплатах, про що самі публічно зізнались.


«Так званими «десятниками та сотниками» були члени Самооборони. Були задіяні в зборі підписів, змушували агітаторів збирати додаткові підписи та надавати свої паспортні дані. Брали участь і колишні заступники міського голови, які відповідали за певну ланку роботи», - каже депутат та додає, що вся епопея з відкликанням – це своєрідний «полігон для тренувань» для кадрів, яких «Континіум» залучатиме на виборах.

Своєю чергою, під час збору підписів, зі слів депутата, організатори не нехтували методами, які практикували ще за часів Януковича.

«Один громадянин має право одного голосу на виборах. 400 підписантів, які прийшли підтвердити свої голоси, були з листочками та нотатками, аби знову не сказати, що «вони за партію «Континіум» і нічого не поплутали. Але одна особа підписувалась проти відразу за п’ятьох депутатів. Про які людські та етичні норми можна говорити», - підсумував депутат.