Щороку п'яні водії спричиняють на дорозі тисячі ДТП та сотні смертей. 

Їх називають вбивцями на дорогах. Лише на початку серпня в Києві унаслідок ДТП загинуло понад 100 людей.

Ще близько тисячі отримали травми різної важкості, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1". Велика частина цих ДТП сталася через провину водіїв, у  тому числі й тих, які були напідпитку.

Автомобільний експерт Рауль Чілачава за кермом вже понад 20 років. За цей час у нього не було жодної серйозної ДТП.

"Все моє покоління їздило п'яними за кермом. При тому ми випивали не 50 – 100 грамів. Ми були насправді п'яні і абсолютно неадекватні. Я не знаю скільки ангелів-охоронців загинуло в той час, коли мені щастило на дорозі", - розповів він.

За словами Рауля, іноді водій не здатен відмовитись від спокусливої чарочки, особливо на свята. Особисто він алкоголь за кермом не вживає вже давно.

Не п'є за кермом й киянин Тарас. Чоловік каже, що у столиці п'яних водіїв у рази менше ніж в маленьких містечках та селах, бо там менше контролю.

Щороку п'яні водії спричиняють на дорозі тисячі ДТП та сотні смертей. І аби хоч якось залякати тих, хто воліє їздити напідпитку, влада суттєво підвищила штрафи. 10 200 гривень за перше таке порушення і вдвічі більше – за повторне.

При цьому п'яний водій залишається без прав на 3 роки. Якщо водій не виправиться і втретє сяде за кермо п'яним впродовж 5 років – отримає 40 800 гривень штрафу і 10 років без прав. Щоправда чимало українських водіїв про таке покарання не знають.

Сьогодні в Інтернеті існує ціла низка так званих "алкогольних калькуляторів". Які після того, як ввести вагу тіла та кількість випитого, показують час, протягом якого за кермо краще не сідати.