Міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив, що громадяни України матимуть можливість «купити» року трудового стажу, яких бракує для отримання пенсії.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

За словами міністра, в пенсійній реформі мають намір передбачити зменшення страхового трудового стажу для отримання пенсії до 15 років. Відповідно до цього буде законодавчо закріплена можливість «придбання» відсутніх до необхідного розміру стажу років.

Що стосується вартості, то ціна одного місяця складе близько 704 гривень, повідомив Рева.
Як заявив міністр, можливість придбати 15 років страхового стажу, буде доступна для всіх бажаючих. В цілому сума складе близько 130 000 гривен: по 704 гривні за кожен місяць множиться на 15 років. Рева прогнозує, що таких громадян буде близько 1,5 тис.

Раніше в Мінсоцполітики розповіли, що потрібно для отримання високих пенсій згідно з нещодавно прийнятим в першому читанні проекту пенсійної реформи. Приводом для нарахування пенсії буде отриманий стаж і отримується зарплата.

Нагадаємо, скількох українців торкнеться перший етап модернізації пенсій. У 2019 пенсії будуть осучаснювати тим, хто йшов на заслужений відпочинок в 2015-2016 року за рівнем 2018 року.