За перші півроку 2017-го імпорт автомобілів іноземних брендів перевищив аналогічний показник минулого року вдвічі. Крім того, у загальній кількості ввезених за кордону машин збільшилася частка вживаних автомобілів.

За січень-червень 2017 року в Україну ввезли 67,9 тис іноземних легкових автомобілів. За інформацією Укравтопром, це вдвічі більше, аніж за січень-червень 2016 року.

Середня митна вартість однієї автівки дорівнює 14,1 тис доларів. Це на 3,2 тис доларів менше, аніж минулого року.

Подібне зменшення митної вартості можна пояснити збільшенням в кількості завезених авто частки потриманих машин. Зокрема, якщо протягом перших півроку в Україну завезли машин, з яких тільки 5-та частина становила авто, що були у вжитку, то у цьому році відсоток таких автівок «виріс» до 41%.

Найбільшим попитом серед українців користуються машини таких країн-виробників як Німеччина, Японія та Франція. Рейтинг імпортерів автомобілів в Україну очолює Німеччина, на другому місці Японія, а на третьому – Франція. Також до рейтингу входять такі країни як США (4 місце), Румунія (5 місце), Чехія (6 місце), Словаччина (7 місце), Угорщина (8 місце), Великобританія (9 місце) і Туреччина (10 місце).