Американський боксер Флойд Мейвезер технічним нокаутом переміг ірландського бійця змішаних єдиноборств Конана Макгрегора.

Бій відбувся за правилами боксу сьогодні, 27 серпня, на арені T-Mobile у Лас-Вегасі.

Цей поєдинок викликав неабиякий ажіотаж, адже вперше в історії боксу на рингу зійдуться найкращий боєць UFC змішаних єдиноборств та найкращий боксер світу, а сам поєдинок пройде за правилами боксу у першій середній вазі - до 69,85.

На церемонії зважування ірландець виявився ващим за американця, показавши вагу у 69,4 кілограма. Мейвезер виявився на 1,6 кілограма легше - 67,8 кг.

Перед боєм Мейвезер постійно наголошував, що Макгрегору не перемогти його за правилами боксу, а ірландець погрожував просто вбити свого суперника на рингу. Аби провести цей поєдинок, Мейвезер вирішив повернутися у ринг після двох років перерви у кар'єрі. Боксер не отримав жодної поразки у 49 поєдинках. Натомість Макгрегор програвав три рази у рамках UFC, тому ще одна поразка нічого не змінила б для ірландця, оскільки це його перший бій за правилами боксу.

Перший раунд більш активно провів Макгрегор. Мейвезер проводив бій у властивій для себе манері, не вступаючи у відкритий бій. Зазначимо, що ірландець використовував прийом удару зверху по голові, який заборонений у боксі. В четвертому раунді Мейвезер включив швидкість і провів кілька вдалих атак, проте Макгрегор теж не відсиджувався в обороні. 6-й раунд був однозначно за американським боксером, який кілька разів вдало поцілив в голову ірландця. Наступний раунд був подібним: Мейвезер викидав велику кількість ударів і майже всі вони були влучними. У 8-му раунді стало помітно, що Макгрегор втомився, і боксував не так активно, як в минулих раундах. Майже увесь 9-й раунд ірландець провів з опущеними руками, але Мейвезеру не вистачило точного удару, аби відправити Макгрегора у нокаут. Було помітно, що 10-й раунд може стати для ірландця останнім.

Так і сталося: Мейвезер просто засипав Макгрегора ударами і рефері був змушений зупинити поєдинок. Таким чином, Мейвезер отримав 50-ту перемогу у кар'єрі.

Варто зауважити, що цей поєдинок може принести організаторам близько 600 мільйонів доларів. За різною інформація, за цей бій боксери отримають по 100 мільйонів доларів, інше джерело стверджує, що Мейвезер отримає 100 мільйонів, Макгрегор - 30.