Держава вимагає від вчителів максимальних зусиль для подальшого проведення реформи, тому Уряд розуміє важливість підтримки педагогів. Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час регіональної серпневої конференції у місті Дніпро.

«У 2018 році всі учителі, що братимуть перший клас, муситимуть пройти масштабне перенавчання. Загалом це 22 тисячі вчителів, які пройдуть підвищення кваліфікації, які муситимуть навчитися вчити інакше, керуватися новим стандартом. Це значне навантаження на педагогів, і ми маємо до цього заохотити», – зазначила Лілія Гриневич.

Вона додала, що в межах підготовки до реформи проходить оновлення програм, яке також потребує від педагогів уваги та зусиль.

«Оновлення програм початкової школи в минулому році, 5-9 класів – у цьому році, обговорення програм старшої школи – усе це потрібно, аби дати зміни навіть тим дітям, яких ми, на жаль, не зможемо навчати в умовах нової школи вже сьогодні. Однак, у цих змін є ще одна мета – показати вчителям напрямок змін та підготувати їх до реформи», – підкреслила міністр.

Вона закцентували увагу на тому, що для створення повноцінної системи підтримки учителів необхідно прийняти новий Закон «Про освіту».

«Вибір місця підвищення кваліфікації для педагогів, незалежна сертифікація вчителів – усе це закладено в Закон. Сподіваюся, депутати зроблять подарунок до нашого професійного свята і приймуть його», – наголосила міністр.