Освітні заклади міста Луцька у 2016-2017 році отримали з міського бюджету 77 400 000 грн фінансової підтримки.

Про це розповіла начальник управління освіти міської ради Зіновія Лещенко під час конференції педагогічних працівників навчальних закладів міста Луцька, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Як розповіла Зіновія Лещенко, з міського бюджету 300 тисяч гривень було виділено на придбання обладнання у комп'ютерні класи трьох шкіл, придбано 35 нових комп'ютерів, 1 млн 600 тисяч гривень спрямовано на оновлення кабінетів природничо-математичного циклу. На харчування школярів було виділено 35,5 мільйонів гривень. На проведення капітальних ремонтних робіт у школах та дитячих садочках міста було спрямовано близько 40 мільйонів гривень.

Зі слів Зіновії Лещенко, освітні заклади міста повністю готові до початку навчального року, але у деяких закладах будуть продовжуватися роботи, пов'язані зі підготовкою до опалювального сезону.

Також начальник управління освіти розповіла, що дві луцькі школи, а саме Луцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1 та Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького візьмуть участь у пілотному проекті реформування початкової школи, який підготувало Міністерство освіти і науки України.