«Благодійність замість квітів» – таку акцію оголосили волонтери, які запрошують долучитися до неї усіх батьків школярів і дошкільників, а також школи, дитячі садки, вчителів та вихователів, з нагоди 1 вересня.

Збір коштів організовує благодійний фонд «Таблеточка» разом із сайтом Розвиток дитини та інформаційним партнером Освіта.ua.

«Щорічно 1 вересня батьки витрачають більше мільйона гривень на квіти вчителям і вихователям. Цих квітів багато, вони залишаються в класах, відрах, в'януть і не приносять користі. Щорічно тисячі дітей в Україні не йдуть до школи через важкі хвороби. Серед цих дітей і наш підопічні. Ми хочемо, щоб діти одужали і скоріше повернулися до садочків та шкіл. Ми хочемо, щоб квіти приносили радість та користь. Ми впевнені, що один букет квітів від усього класу і сертифікат про домогу дітям розчулять вчителя і зроблять перший день навчального року незабутнім і для нього, і для дітей», - йдеться у повідомленні фонду у Фейсбуці.

Організатори акції пропонують батькам школярів та дошкільників замість придбання квітів на День знань передати ці кошти на лікування онкохворих дітей #наТаблеточки, а вчителю або вихователю дитячого садка подарувати спеціальний сертифікат про благодійну допомогу.

«Ми також пропонуємо вчителям шкіл та вихователям дитячих садків відмовитись від звичних квіткових подарунків та повідомити про це своїх учнів та їхніх батьків на своїй сторінці у соціальній мережі, на шкільному стенді або на сайті школи.

Минулого року ця акція принесла нашим підопічним дітям 285 тис. грн допомоги. Цього року ми впевнені, що завдяки вашій активності зберемо ще більше:)», - йдеться у повідомленні.

Щоб взяти участь у акції та проінформувати про це батьків, навчальні заклади, вчителі та вихователі можуть скористатися спеціально підготовленими матеріалами за посиланням.

Сертифікат про благодійну допомогу можна скачати тут.

Перевести гроші, зібрані в рамках цієї акції можна на сторінці платформи SuperTeam.

«Давайте разом зробимо 1 вересня не тільки Днем знань, а ще днем допомоги і турботи одне про одного. Це стане чудовим уроком доброти для кожної дитини», - закликають благодійники.