Валентина Підвербна відвела до школи доньку Марію, котра народилася, коли жінці було 66 років. Дитина підспівувала словам Гімну України та захоплено дивилася на святкове дійство, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дівчинку зарахували до незвичного класу. "В 1-Е прийшли різні батьки. Є дитина із грузинської родини, є дитина із афроамериканської родини, є діти ромської національності. Якщо ви вже бачили, там є дитина, до якої дуже багато уваги, але вона така сама дитина і буде навчатися в цьому класі", - розповіла директор чернігівської ЗОШ №35 Наталія Фара.

Мати Марійки, Валентина Підвербна, стала найстаршою мамою України з третьої спроби штучного запліднення. Щоб зібрати на операцію, відкладала з пенсії та сиділа на картопляній дієті, працювала на ринку, на морозі, до самих пологів. "Хочу, щоби вона виросла, народила собі діток, а мені онуків народила. Вчити її буду", - каже жінка.

Після пологів почалися перші проблеми – мама

Найстарша українська матір переховує малу доньку від лікарів та соцпрацівників
відмовилася від медичного обстеження дівчинки, а згодом ізолювала її від однолітків. Потім їх обох застали за тим, що просять гроші у перехожих, а зараз за ситуацією в сім'ї стежать соцслужби. "На дитячий майданчик, якщо приходять, то ми всі тікаємо звідти, бо стоїть крик, нецензурна лексика і так далі. Дівчинку шкода, вона не винувата, що народилася за таких обставин", - кажуть сусіди.

Але у школі Марію прийняли гостинно – діти разом ходили на підготовчі заняття і знайшли спільну мову. Батьки ж запевняють, що зроблять усе, аби першачки могли гарно вчитися та дружити. "У нас найбільш толерантний клас, хіба що тут немає індусів. Мій татарин тут вписався, все добре. У нас вистачає хороших дітей", - розповідають вони.

Чи не вперше мати дозволила своїй Марії самостійно побути на лінійці, але потім поспішила забрати її від зайвих очей. Враженнями від свята ділитися не захотіла, однак те, що вона наважилася прийти з дитиною на багатолюдне свято, педагоги вже вважають хорошим початком.