Підготовка до нового опалювального сезону на Волині на завершальному етапі.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Як зазначив під час засідання начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг, підготовка до зими триває. Цього разу акцент зробили на виконанні доручень Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, які він дав під час нещодавньої селекторної наради. Серед завдань – завершення підготовки закладів освіти та науки до нового навчального року, впровадження енергозберігаючих заходів та підвищення показників енергоефективності, а також оснащення багатоквартирних будинків приладами обліку теплової енергії.

Зі слів голів Горохівської, Іваничівської та Локачинської РДА, в цілому заклади освіти, науки та охорони здоров’я готові до початку опалювального сезону, а проблеми, що виникають, вирішують власними ресурсами. Зокрема, завершено ремонт покрівель та котелень, здійснено заміну дерев’яних вікон на пластикові та труби електротраси, активно готують спецтехніку для роботи в осінньо-зимовий період та заготовляють піщано-соляну суміш, завозиться брикет тощо. Стан готовності районів до опалювального сезону – 90%.

Насамкінець, обговорили питання щодо стану розрахунків за спожиті енергоносії у серпні поточного року. Динаміка позитивна: населення та організації продовжують сплачувати за рахунками, з Державного бюджету надійшли кошти на погашення заборгованості по пільгах та субсидіях. Однак, традиційним боржником за спожиту електроенергію залишається КП «Луцькводоканал» та КП «Нововолинськводоканал».