Підприємство, яке називали однією з ймовірних причин смороду на Вересневому, розпоче роботу і ініціює екологічну експертизу.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 4 вересня.

Як повідомив заступник голови ОДА Сергій Кошарук, Гнідавський цукровий завод, підприємство «Біо Пек» та Луцька міська рада доклали зусиль, щоб локалізувати ситуацію щодо поширення неприємного запаху. Так, спільно напрацювали план дій і наразі вирішується проблема мікрорайону Вересневе – побутові відходи направлять у каналізаційну систему міста. Також вирішили принципове питання і рідкі відходи більше не потраплятимуть на поля фільтрації – їх забиратимуть аграрії.

Робота заводу «Біо Пек», з його слів, є важливим елементом у технологічному ланцюжку роботи цукрового заводу. Цього року врожай буряків кращий і площі засіяні більші, тож більшими будуть обсяги роботи заводу. До того ж, вдалося вирішити питання щодо дозволів заводу «Біо Пек» на викиди – встановили, що виробництво не хімічне, а харчове. Завод, з його слів, ініціює проведення екологічної експертизи під час запуску.