Андрій Соломін, художник, учасник бойових дій, боєць 51-ї ОМБР:


«Прийшов у «Варту порядку» влітку 2015 року після повернення із зони АТО. Членом ГФ був мій товариш, який також служив на сході.

У «Варті» завжди почуваюся потрібним і моєму місту, і суспільству.

Ми багато чим допомагаємо поліції. Наприклад, у разі нестачі в них транспорту, особливо у святкові дні, надаємо його. У поліції скоротили штат, патрульні працюють за своїм алгоритмом, тому вважаю нашу участь у забезпеченні порядку в Луцьку вагомою. Під час спільних патрулювань з правоохоронцями набачилися і нетверезих, і неадекватних. Бувало, що допомагали і хворим, і стареньким, і молодь доводилося вгамовувати.

Люди не до кінця усвідомлюють, хто ми є, і звинувачують у тому, чого ми не робили.

У «Варті» небайдужі хлопці. Нам усім хочеться жити в спокійному місті, не боятися ходити вулицями не лише вдень, а й уночі.

Уже всі забули, що відбувалося під час Революції Гідності, коли поліція була знесилена, коли правоохоронців ніхто не поважав. Тоді в Луцьку не було мародерства, гучних убивств, грабежів і збільшення злочинності тільки через те, що небайдужі хлопці, які були першими із «Варти порядку», разом із міліцією ходили патрулювати. Ми працюємо для захисту людей, а не чиїхось особистих інтересів».