"Окопи роз'єднують людей, а мости – з'єднують", – розповідав Порошенко 22 серпня на фоні відремонтованого мосту в Ізюмі на Харківщині. Про це повідомляє Українська правда

Тут проходить дорога в напрямку Слов'янська, яку у 2014-му використовували для в'їзду в зону АТО. До ремонту дорога нагадувала переораний город. Тож на фоні нового мосту та дорожнього полотна Порошенко не упустив можливості похизуватися, як вдало працює "його експеримент".

"Я розпочав митний експеримент. Встановлюється план на митницю. 50% перевиконання плану йде в держбюджет, а 50% залишається в області для будівництва доріг", – заявив Порошенко.

Про цей "свій" експеримент Порошенко неодноразово згадував у своєму турне. І жодним словом не обмовився, що його ініціатором був Міхеіл Саакашвілі. Щоправда, відповідний законопроект до Верховної Ради надійшов за підписом президента.

На фоні відремонтованого мосту. 22 серпня, Ізюм Харківської області
АПУ

"Деінде дороги коштують 5,5-6 і навіть 7 мільйонів гривень (за 1 км – УП), а в Харківській області – 4,5, – продовжував Порошенко. – Правильні тендери, система ProZorro. І зараз там, де сім, буде прискіплива увага правоохоронних органів щодо ефективності використання бюджетних грошей".

Цієї миті президент навіть не підозрював, що після таких слів правоохоронні органи мають "потрусити" саме харківських чиновників.

Ось тендер на ремонт 108 кілометрів дороги Чугуїв–Мілове. Переможець запропонував ціну 1 мільярд 126,6 мільйонів гривень. Тобто вартість 1 км виходить більше 10 мільйонів.

Ось ще один тендер на ремонт 81 км дороги Р-46 Харків–Охтирка. Переможець запропонував ціну 841 мільйон гривень – вартість 1 км також перевищує 10 мільйонів гривень.

Уже стало традицією, що політтехнологи та охоронці допомагають гаранту уникати спілкування з непідготовленими журналістами. Так було і в цьому піар-турі. Але на мосту в Ізюмі одній журналістці таки вдалося прорватися до Порошенка. І тут стався інцидент: журналістка відчула на собі сильну руку самого президента.