На Волині ще 30 серпня розпочався сезон цукроваріння. З усіх колишніх заводів до наших днів дожили лише 2 крупних підприємства: Гнідавський та Іваничівський. Саме вони зацікавлені в отриманні на переробку найбільшої кількості солодких коренів і – найкращої якості сировини. Але чи не намагатимуться їм підсунути цукрові буряки, які уже містять у собі сліди ГМО?

Голова наглядової ради ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Ростислав Новосад не став приховувати від кореспондентів того факту, що в нього вже побували «гінці» з Горохівщини, які пропонували генномодифіковану продукцію для переробки. І хотіли привезти немало – до 40-50 тис. тонн!
«Конкретно сказати, хто вони, не можу, бо не став цікавитися, звідки прибули. Дізнавшись, у чім річ, відразу вказав рукою на двері. Не хочу брати гріх на душу та травити людей, яких я люблю і поважаю. А якщо такий цукор попаде моїй дитині? Зрештою, для мене дорогий позитивний імідж мого підприємства»,
– відверто висловився Ростислав Павлович, котрий не впевнений, що так поступлять і решта цукроварів.
Знаючи нашу ментальність, подібного взагалі ніхто гарантувати не стане. Для багатьох гонитва за багатством стала сенсом усього життя. Через гроші люди втрачають і честь, і гідність, і навіть власну совість.