Підприємці та фермери, які масово звозили тваринні рештки на Ковельську філію ветсанзаводу, повинні долучитися до вирішення екологічної катастрофи, яка там виникла. Також постає питання, куди зараз ці підприємства возять рештки.

Про це йшлося під час ефіру програми «Пряма мова» ТРК «Аверс» за участю голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці 14 вересня.

«Не можна говорити про те, що влада виконала свої зобов’язання щодо ковельського ветсанзаводу, виділивши 17 мільйонів гривень. Державна влада має вирішити питання повністю: потрібно рекультивувати землю, очистити воду», – зазначив Ігор Палиця й підкреслив, що вимагати цього від держави – це завдання ковельських депутатів, які мають «вибивати» гроші задля вирішення екологічного лиха в їхньому місті.

Голова Волинської обласної ради теж поділився, що його цікавить те, куди зараз і протягом минулих півтора року, після закриття ковельського ветсанзаводу, звозять тваринні рештки виробники курятини в області та фермери.

«Куди вони їх звозять, де переробляють? Можливо, десь закопують. Чому екологічна комісія цим не цікавиться?» – наголосив Ігор Палиця. На його переконання, саме підприємці та фермери, які звозили відходи тваринного походження на території заводу, мають брати активну участь у процесі утилізації решток і усунення наслідків їхнього тривалого зберігання просто неба.