Компетентні правоохоронні органи, які займаються справою по обвинуваченню голови ГФ «Варта порядку» Олександра Тиводара надали перевагу власному піару над законом. Так коментує оприлюднення телефонних розмов на брифінгу голови СБУ його адвокат Вадим Матвіїв. Нагадаємо, 6 вересня голова УСБУ у Волинській області Юрій Фелонюк зібрав журналістів аби оприлюднити записи телефонних розмов, які таємно зібрали його працівники у ході досудового розслідування. Записи викликали резонанс серед журналістів та нерозуміння їх оприлюднення з боку захисту. Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс

Докази досудового розслідування є таємницею, переконаний адвокат обвинуваченого Олександра Тиводара. Якщо слідчі оприлюднили ці розмови як матеріали розслідування, то це порушення закону.

«Виникають запитання, яку ми будемо давати оцінку і правовим чином реагувати?  Якщо це не є доказами в рамках кримінального провадження, чи будь-якої іншої справи, то виникає інше запитання: з якою метою їх оприлюднювали?  Служба безпеки це чиясь піар агенція? Вони когось припідносять, а когось намагаються дискредитувати?», - обурюється Вадим Матвіїв.

Адвокат зазначає, що дуже важко порахувати скільки клопотань до суду та адвокатських запитів до правоохоронних органів він надіслав в процесі досудового розслідування. Захисник Тиводара перераховує цілу низку порушень, які собі дозволили силовики: показове затримання без ухвали суду, невручення підозри, втручання в приватне життя, порушення права на належну медичну допомогу, позбавлення права власності. До цього часу не повертають майно, зокрема автомобіль, який стоїть опечатаний на території УСБУ, однак жодні слідчі дії з ним не проводяться.

«Це не що інше, як спосіб тиску на людину, дошкулити, створити максимум не комфорту. Я з прикрістю констатую цілий ряд порушень, неприйнятно усвідомлювати те, як працює державна інституція. З іншої сторони, я, як сторона захисту, використовую всі ці моменти в інтересах захисту. Потім приходитимуть активісти в судове засідання і скажуть, що мовляв, от який в нас поганий суд справу не хоче розглядати, вертає її назад, виправдовує… але ніхто не хоче подивитися чому суд так робить? А тому що справи, як такої немає», - розповідає Вадим Матвіїв.

Зауважимо, іще під час обрання запобіжного заходу обом підозрюваним слідчі УСБУ та прокуратури стверджували, що вони не мали достатньо доказів вини Тиводара і Демидюка, а тому адвокати певні – обвинувачі затягують час і намагаються сфабрикувати докази.

«На жаль, компетентні органи, які мають бути компетентними віддали перевагу іншій діяльності, яка не має нічого спільного з об’єктивним досудовим розслідуванням. Це токшоу», підсумував захисник Олександра Тиводара.