Судова установа просить надати матеріали, що стали підставою для рішення про примусове видворення чоловіка. 

Печерський районний суд Києва своєю ухвалою зупинив рішення ДМС про примусову екстрадицію брата екс-глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі Давіда.

Про це повідомила прес-служба "Руху нових сил".

У політсилі Саакашвілі відзначили, що суд відкрив провадження у адміністративній справі за позовом його брата про скасування рішення щодо його примусового повернення з України. Розгляд справи призначено на 19 вересня.

"Витребувати у Печерського районного відділу Головного управління державної міграційної служби у місті Києві матеріали, що стали підставою для прийняття рішення про примусове повернення Давіда Саакашвілі, громадянина Грузії, 1973 року народження, в країну походження або третю країну", — йдеться в ухвалі суду.

Іншою ухвалою суд зупинив рішення щодо примусового повернення з України Давіда Саакашвілі.

Як уже повідомлялося, позбавлений українського громадянства екс-глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі повідомив, що вранці 2 вересня представники МВС затримали його брата Давида у Києві. Як з'ясувалося згодом, співробітники Нацполіції в Києві доставили до органів Державної міграційної служби. Це зробили для того, щоб він залишив територію України, адже дозвіл на його проживання було анульовано через те, що раніше його позбавили дозволу на роботу в Україні.