З такою ініціативою виступив голова обласної ради Ігор Палиця під час програми «Пряма мова» на ТРК «Аверс», відповідаючи на запитання волинянки щодо поліпшення ситуації з харчуванням пацієнтів цього медичного закладу.

Йдеться про обласну психлікарню №1 в . Луцьку.  

«На превеликий жаль, збільшити видатки з бюджету на харчування ми не можемо, бо коштів не вистачає. Допомогти цим хворим можна з допомогою меценатів та бізнесменів. Я дам доручення створити фонд при психлікарні. Готовий допомагати особисто. Але мені дуже хотілося би, щоб волинські  бізнесмени почали долучатися до таких акцій. Через місяць ми надамо інформацію про те, скільки меценатів та бізнесменів  підтримати цю ідею»", - каже голова облради.

Нагадаємо, що обласна психлікарня № 1 потребує капітального ремонту приміщень. В цьому році з обласного бюджету вже виділено на ці потріби 500 тис. грн. Профільна комісія обласної ради підтримала клопотання головного лікаря Людмили Юрко на виділення ще 477 тис. грн.

Під час ефіру Ігор Палиця, відповідаючи на різні питання волинян, неодноразово поснював, що ситуація з напоненням обласного бюджету зміниться в кращу сторону, коли центральна влада доведе до кінця обіцяну децентралізацію.

«Ми ділимо копійки, порівняно з тими мільярдами, які потрібні області для того, щоб покращувати стан шкіл, будинків, садочків, лікарень.  Ми хочемо жити краще, а не так як нам кажуть», – підкреслив голова облради.