Оскільки низка ліфтів у місті експлуатується без капітального ремонту, їх наразі виводять з експлуатації. Капітальний ремонт планують здійснювати за кошти міського бюджету та мешканців багатоповерхівок: лучани профінансують 30% вартості ремонту, - повідомляє ІА Волинські новини.

Директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Юрій Крась під час огляду ремонтних робіт доріг та прибудинкових територій 15 вересня прокоментував, що причиною зупинки стало не проведення капітальних ремонтів ліфтів. Отже, вивісили оголошення і провели збори мешканців щодо відключення ліфтів. З його слів, ліфти планували відключити раніше з 15 вересня. Посадовець наголосив, що правила безпечної експлуатації ліфтів говорять про те, що у разі відсутності капітального ремонту, ліфт потрібно зупиняти. Після ремонту ліфт повинен оглянути експерт і визначити термін, на який ліфт можна запускати в експлуатацію (від 4 до 8 років).

Нагадаємо, 12 вересня у ліфті багатоповерхівки на проспекті Молоді трагічно загинула лучанка. Як пояснили експерти, ліфт тоді ввімкнули без необхідного дозволу.

Радник міського голови Ігор Поліщук повідомив, що найближчим часом виведуть з експлуатації приблизно 70 ліфтів у місті, які потребують капітального ремонту. У міському бюджеті передбачені кошти для відповідних ремонтних робіт, але рішенням міськради передбачене співфінансування за рахунок коштів мешканців. Цю інформацію доводять до мешканців багатоповерхівок під час зборів, закликають їх збирати кошти для співфінансування, після чого приступатимуть до капітального ремонту ліфтів. Наразі за ліфтами наглядає фірма-монополіст ТзОВ «Волиньліфт», де працюють експерти з цього питання. Після трагедії, що трапилася нещодавно, на його думку, представники цього підприємства будуть відповідальніше ставитися до питання капітального ремонту ліфтів.