Слідчі дії детективів Національного антикорупційного бюро України у справі щодо імовірного

Рослини і кактуси: Пинзеник і Луценко обмінялися кпинами через Дейдея
незаконного збагачення народного депутата Євгена Дейдея є законними. На цьому наполягають у НАБУ, йдеться в заяві прес-служби правоохоронного органу.

Детективи наголошують, що всі обшуки на Дніпропетровщині здійснюються у відповідності до процесуального законодавства та за дозволом суду. "Обшуки відбуваються у місті Дніпро та Дніпропетровській області за місцем роботи і проживання підприємця, який, за словами депутата, позичив кошти родині народного обранця. Заяви народного обранця, який в даному випадку є зацікавленою стороною, про нібито порушення з боку детективів НАБУ не відповідають дійсності. Якщо ж народний обранець має з цього приводу іншу думку, він може оскаржити дії детективів у встановленому законом порядку", - йдеться в повідомленні слідчого органу.

Антикорупційні детективи нагадують, що розслідування триває з листопада минулого року через те, що вартість набутого депутатом майна значно перевищує офіційні доходи його і членів родини. Подання про зняття недоторканності з Дейдея було подано у червні, але

3:2 на користь ГПУ: поіменне голосування депутатів Верховної Ради за зняття недоторканності зі своїх колег
депутатами Верховної Ради підтримано не було. Тим не менше, слідство у цій справі триває.