Оновлений Трудовий кодекс містить низку підстав, за якими роботодавець може звільнити працівника. Це може відбутися з різних причин, проте можна виокремити декілька найросповсюджених привідів для звільнення.

Про це повідомляє “Народна Правда” із посиланням на Politeka.

Звільнення може відбутися на підставі зміни організації виробництва (у випадку ліквідації або часткової реорганізації підприємства). Роботодавець має попередити про це за два місяці та виплатити компенсацію у розмірі однієї заробітної плати.

Також підставою для звільнення є невідповідність співробітника займаній посаді (хвороба, або системне ігнорування обов’язків без поважних причин). У цьому випадку передбачені також дисциплінарні заходи та штрафні санкції.

У випадках прогулів та крадіжок роботодавець також має повне право звільнити працівника.

Також законною підставою для звільнення є поява на роботі у нетверезому стані та порушення трудової дисципліни.

Зазначимо, що згідно із статистичними даними наразі в Україні близько 26 мільйонів працездатних людей. Разом із тим, лише 10 млн мають офіційне працевлаштування.

Нагадаємо, у разі звільнення працівника, він маєотримати від роботодавця грошову компенсаціюза всі невикористані дні відпустки. Розмір виплати за кожен день обчислюється за допомогою встановлення середнього денного заробітку працівника за період минулого календарного року.