Вдова Ігоря Єремеєва звернулася до правоохоронців у зв’язку з махінаціями бізнес-партнерів її чоловіка щодо позбавлення родини загиблого народного депутата спадщини. Однак жінка побоюється, що кримінальну справу можуть закрити.

Про це розповіла вдова чоловіка Тетяна Єремеєва для програми ТРК «Аверс».

Відзначимо, коли з народним депутатом Ігорем Єремеєвим стався нещасний випадок, і його відправили на лікування за кордон, бізнес-партнери чоловіка Степан Івахів і Сергій Лагур заходилися впорядковувати документи, аби залишити його сім’ю без копійки. І поки родина доглядала за Ігорем у лікарні, всі необхідні документи зникли із робочого сейфу нардепа та з дому Єремеєвих. Після смерті чоловіка дружина та діти дізналися про те, що не мають жодного відношення до його статків, адже, буцімто, ще за рік до смерті Єремеєв передав все своє майно в розпорядження бізнес-партнерів.

«Після того, як сталася ця трагедія, відразу після похорону, ми побачили, що документи зникли з нашого будинку і те, що сейфи відчиняли. Після похорону в мене також забрали свідоцтво про смерть, і на прохання повернути його - відмовили», – зазначила Тетяна.

Та додала, що, окрім документів, у офісі чоловіка вилучили комп’ютерну техніку та телефони. Усю цю аферу провернули тоді, коли родина була за кодоном – у лікарні.

Також Тетяна зазначила, що Степан Івахів, скориставшись трагічною ситуацією, отримав свідоцтво про смерть Ігоря Єремеєва. Як тоді він пояснив дружині, свідоцтво потрібне було йому для того, аби допомогти родині в підготовці похорону.

«І коли після похорону я попросила повернути мені свідоцтво назад, бо ж без свідоцтва я не можу звернутися до нотаріуса для відкриття спадкової справи чи їздити з малолітньої дитиною за кордон, він (Степан Івахів, – ВН) мені відмовив», – акцентувала жінка й розповіла, що таку махінацію провернули, аби відкрити спадкову справу в підконтрольного їм нотаріуса.

Тетяна повідомила, що із серпня 2016 року будь-які фінансові виплати їй чи дітям завершилися повністю. Окрім того, свого часу на розгляді в парламенті знаходився законопроект, який передбачав, що у випадку смерті бізнесмена, коли прямі спадкоємці не звертаються за оформленням спадщини, його бізнес-партнери можуть розділити його статки порівну.

«Цей законопроект повністю інтерпретує на власний розгляд цивільний кодекс. За тою інформацією, що я отримувала, ініціатором статті, що містила ці норми, були депутати із «Волі народу», – сказала Тетяна.

Вдова нардепа теж поділилася, що за життя чоловіка родина Єремеєвих та Івахів навіть спільно споруджували будинок у передмісті Луцька, у селі Струмівка, де збиралися жити разом.

«Махінація спрямована на те, щоб обмежити нас у фінансах, тоді ми не зможемо чинити опір, подавати в суд, тобто без фінансів взагалі не зможемо нічого зробити», – зазначила Тетяна й поділилася, що гучні промови Івахіва перед журналістами – не що інше, як просто гра.

Зараз жінка намагається досягти справедливості, адже впевнена, що її чоловік не міг самостійно відмовитися від свого майна на користь трастового товариства, підконтрольного Івахіву та Лагурі, таким чином фактично залишивши свою дружину, дітей і матір на призволяще. До речі, оригінальний трастовий документ, аби провести необхідну експертизу, за ці 2 роки після смерті чоловіка його сім’я так і не отримала.

Степан Івахів, своєю чергою, переконує, що все належне майно спадкоємці Ігоря Єремеєва отримали, однак судові засідання, які відбуваються за відкритою кримінальною справою, ігнорує та вже 8 місяців не може дати ніяких свідчень. Тетяна Єремеєва ж зазначає, що як народний депутат він впливає на хід слідства, та побоюється того, що кримінальну справу взагалі можуть закрити.