Пропонуючи прийняти пенсійну реформу, влада підготувала для парламентарів своєрідний «політичний трюк».

Про це заявив народний депутат України Ігор Гузь під час прямого ефіру на «5 каналі», інформує прес-служба нардепа.

З його слів, суть цього «трюку» полягає в тому, що «в один законопроект закладають позитивні зміни, за які треба голосувати і люди цього хочуть, а з іншого боку – в цьому законопроекті, в цілому, буде низка «драконівських» моментів».

За інформацією мінсоцполітики, підвищення пенсій українців відбудеться вже з 1 жовтня 2017 року. Стосуватиметься це п’яти з половиною мільйонів осіб. Додатково до своїх пенсій громадяни отримають від 200 до 1000 гривень.

«Прийняття пенсійної реформи в Україні – це фундаментальні зміни для мільйонів громадян. І приймаємо ми законопроект не на один рік. Але у документі закладаються одразу дві речі. Перше – це підвищення пенсії з 1 жовтня. Хоч це і невелике підвищення, та все ж воно буде. Друге - в цьому законопроекті буде низка «драконівських» моментів, які нестимуть низку загроз», - заявив Ігор Гузь.

Детальніше про те, що зміниться у розрахунку пенсій, скільком українцям варто очікувати їхнього підвищення, як визначатимуть тривалість трудового стажу та інші аспекти пенсійної реформи читайте у матеріалі: Що зміниться для пенсіонерів Волині: пенсійна реформа у запитаннях і відповідях.