Цю пенсійну реформу просувають, ламають через коліна в парламент по одній простій причині: цього вимагає Міжнародний валютний фонд. Він завжди виходить виключно з однієї позиції: витягти із кишені простої людини все, що там ще залишилося, аби збалансувати бюджет. Саме тому, це грабунок імені Міжнародного валютного фонду.

Таку думку висловив народний депутат України Сергій Каплін в ефірі програми «Zіткнення» з Роксаною Руно (щовівторка та щоп’ятниці о 20:00 в ефірі телеканалу ZIK).

«Я хочу сказати, шо таке пенсійна реформа та як вона приймалася. Федерація профспілок України – дуже потужна організація, яка підготувала близько ста правок до пенсійної реформи. Так от, із цих ста правок комітетом і Кабміном було погоджено та прийнято лише дві. Перша – щоб не відпускати у 60 чи 50 років на пенсію балерин і друге – не дати можливості пільгового виходу на пенсію жінкам, які народили п’ятеро і більше дітей та живуть у селах, насправді, таких в Україні дуже багато. Ми домоглися щоб прийняли лише дві правки. Тому абсолютно правильно сказав Олександр Шамота, що цю пенсійну реформу просувають, ламають через коліна в парламент по одній простій причині: цього вимагає Міжнародний валютний Фонд», – наголосив Сергій Каплін.

Продовжуючи нардеп додав, що МВФ завжди виходить виключно з однієї позиції: витягти із кишені простої людини, пенсіонера все, що там ще залишилося, аби збалансувати бюджет.

«Саме тому, це грабунок імені Міжнародного валютного фонду. І щоб вам дали кредит, щоб ви дожили до виборів, ви ламаєте парламент і приймаєте цю пенсійну реформу. Ви ламаєте парламент і приймаєте медичну реформу, ви ламаєте парламент і будете приймати земельну реформу, щоб у МВФ в країні, яку він окупував, кредит зійшовся із дебетом», – звернувся пан Каплін до присутнього у студії нардепа Максима Курячого та додав, що МВФ байдуже, як насправді живуть в Україні селяни та інші прості люди.