В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун повідомила, що заборгованість по заробітній платі медичних працівників буде погашена  до кінця поточного року.

Про це вона написала на своїй сторінці в Фейсбуці, передає “Народна правда“.

Урядовець також наголосила, що без ухвалення законопроектів, які покликані змінити систему фінансування в галузі, ситуація не зміниться, і дефіцит та заборгованість по зарплатах лікарів і медичного персоналу виникатимуть і надалі.

Уляна Супрун висловила надію, що медична реформа дасть можливість оновити застарілу систему управління, через яку не були можливими кардинальні зміни у фінансовому забезпеченні фахівців охорони здоров’я.

“Ми підтримуємо прагнення медиків змінити такий стан справі будемо робити  все залежне, щоб Верховна Рада  ухвалила законопроекти № 6327 та №6604, необхідні для старту медичної реформи”,  – додала Супрун.

Як відомо,  8 червня, Верховна Рада схвалила в першому читанні урядовий законопроект, що передбачає початок медичної реформи в Україні. Суттю реформи є ненав’язливе впровадження страхової медицини і поступове скорочення спектру безкоштовних медпослуг. Якщо документ буде прийнятий, а це входить в перелік зобов’язань, взятих нашою державою перед міжнародним співтовариством, то громадянам поступово доведеться готуватися до подорожчання медицини.