Кабмін вніс нові зміни в механізм призначення субсидій. Так тепер при розрахунку розміру субсидії на опалювальний сезон будуть враховуватися доходи громадян за I і II квартали 2017 року. Це дозволить об’єктивно і своєчасно оцінювати доходи сім’ї і скоротити затримки з призначенням виплат. Є й інші нововведення.

Далі на неопалювальний період вже будуть враховуватися доходи громадян за III і IV квартал 2017-го, передає «Народна Правда».

Рішенням уряду в травні і серпні були знижені соціальні норми споживання природного газу, тепла, електроенергії на опалювальний сезон.

Тепер з 1 жовтня норма по електроенергії для опалення житла складе 51 кВт-год на кв. метр опалюваної площі; норма теплової енергії стала 0,0431 Гкал на кв. метр площі; норма природного газу для опалення – 5 куб.м. на 1 кв. метр площі.

Крім того, норма на природний газ при наявності плити та централізованого гарячого водопостачання стала 3,3 куб.м. на люд; на газ при наявності газової плити і відсутності централізованого ГВП та газового водонагрівача стала 5,4 куб.м. на люд; на газ при наявності плити і газового водонагрівача стала 10,5 куб.м. на людину.

Для тих громадян які намагаються хитрувати, уряд вніс формулювання в порядку призначення субсидій: субсидія не призначається одночасно за місцем реєстрації та місцем фактичного проживання.