На сьогоднішній день луцькі медичні заклади отримали нові поставки вакцин і забезпечені ними майже повністю. Проблеми виникають у зв’язку із регулярністю отримання вакцин, на яке можна повпливати лише на загальнодержавному рівні.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 21 вересня.

«Щеплення потрібні дитині, а не садочку, школі чи лікарні», – підкреслив керівник управління охорони здоров’я Микола Якимчук. Та додав, що медичні працівники витрачають немало часу, аби пояснити це батькам. Нерідко в лікарнях медпрацівники стикаються із агресивністю щодо цього питання.

І як розповів Микола Якимчук, відкритість і готовність до отримання щеплень люди демонструють тільки тоді, коли йдеться про виїзд за кордон, наприклад до США. Адже, згідно з іноземною практикою, відповідальність за щеплення своєї дитини мають нести батьки, а не лікарі.

Керівник управління охорони здоров’я також відзначив, що, звичайно, навіть дитина, яка отримала щеплення, може захворіти, але у такому випадку йдеться про легку форму перебігу захворювання, яке можна перенести в амбулаторних умовах, тобто життєво-важливі органи ні в якому разі не будуть уражені.