З 2 жовтня 2017 року розпочинається щотижневий моніторинг захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями на території Волинської області

Повідомила виконувач обов'язки директора державної установи «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Наталія Янко.

Відповідно до рішення Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я, для своєчасного попередження епідемії, та прийняття відповідних заходів в області запроваджено систему дозорного епідеміологічного нагляду за грипом та гострими респіраторними інфекціями. Для мінімізації несприятливих наслідків захворювання та попередження розповсюдження вірусу розроблено і направлено виконавцям «План заходів з питань захисту населення в епідемічному сезоні 2017 – 2018 років у Волинській області». 
Найефективнішою профілактикою грипу є вакцинація. По області в минулому епідсезоні вакциновано лише 0,16 % від всього населення (середній показник по Україні 0,3%). Прищеплено 1690 осіб з груп ризику (45% від запланованого обсягу). Такий незначний відсоток щеплених забезпечує індивідуальний імунітет у вакцинованих, проте, не дозволяє створити колективного імунітету.