Отримання державного кредиту на навчання це реальне завдання при виконанні деяких умов. При цьому не має ніякого значення форма власності вищого навчального закладу.

Одною з головних умов слід вважати складання іспитів на вступ до ВНЗ, або факт зарахування туди на отримання освіти, передає «Народна Правда».

Крім того, відповідно до закону про затвердження порядку надання цільових кредитів для здобуття вищої освіти можна претендувати на отримання ступеня бакалавра або магістра.

Претендувати на отримання кредиту може українець до віку 28 років, форма навчання значення в даному випадку не має. Кредит отримати може людина тільки один раз. Одна людина може отримати кредит один раз.

Для оформлення кредиту потрібно звернутися до приймальної комісії або інший відповідний відділ ВНЗ, наприклад, бухгалтерію. Далі там приймуть рішення про можливість надання кредиту і направлять заявку в держоргани – Міністерство або управління освіти на рівні області.

Гроші можуть виділятися з державного або місцевого бюджету, але при прийнятті рішення будуть враховуватися оцінки в школі у претендента, а також його участь в олімпіадах.