Від початку 2017 року каструля борщу подорожчала на 38% або 23 грн.

«Взяли простий рецепт борщу: свинина – 600 грам, по півкіла картоплі, буряка, капуста – 300 грам, морква, цибуля – 200 грам, томатна паста – 3 столові ложки, вода – 3,5 - 4 літри, лавровий лист, сіль, перець – за смаком. Сметана – 250 грамів, часник – 2-3 зубчика», - процитувала допис у Facebook директора асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка«Gazeta.uа».

За даними Держстату, на 10 січня свинина з кісткою коштувала 72,4 грн/кг, буряк – 4, картопля – 5,6, капуста – 4, морква – 4,3, цибуля – 4,6, сметана – 39,5 грн/кг.

«Тобто традиційна перша страва українцям на початку року обходилась близько 61 гривні. До вересня ціна зросла до 84,2 гривень», - зазначив Дорошенко.

На 10 вересня, за середньостатистичними цінами, свинина з кісткою коштувала 103,9 грн/кг, буряк – 5,2, картопля – 6,7, капуста – 6, морква – 8,2, цибуля – 6,8, сметана – 45 грн/кг.